Alice ziek - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Brendie en Nicole Oosterbroek - WaarBenJij.nu Alice ziek - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Brendie en Nicole Oosterbroek - WaarBenJij.nu

Alice ziek

Door: Nicole en Brendie

Blijf op de hoogte en volg Brendie en Nicole

19 Juli 2008 | Kenia, Nairobi

Gisteren helaas voor jullie niets geschreven, we waren doodop en zijn dus vroeg naar bed gegaan.
Maar nu toch nog even een update van gisteren en vandaag.
Gisteren was Alice ziek, ze was al 2 dagen een beetje hangerig en vanaf het begin dat we haar leerden kennen een beetje snotterig, maar gisteren ging het lampje uit bij haar, de arme meid.
Ze heeft bijna de hele dag geslapen, wilde niet eten en had lichte verhoging. We hebben daarom gisteren zetpillen gekocht en die haar toegediend. En we moeten zeggen die helpen goed, want vandaag was ze al weer een hele meid en kon ze zelfs haar broer al weer een beetje aan.
Vanmiddag hebben we haar wat langer laten slapen dan 1,5 uur, want superfit was ze nog niet.
Vanavond ging het alweer beter, dus morgen is ze hopelijk weer topfit en kunnen we weer gezellig met haar spelen en dollen.
Terwijl Alice zo ziek was heeft Nicole haar vlechtjes eruit gepeuterd, ze had er last van en zat er constant aan te trekken. Als noodoplossing heb ik toen van die draaivlechten erin gemaakt zodat het haar niet in de knoop ging, daarom ziet ze er niet uit op de foto. Op dit moment heeft ze gewoon 4 staartjes en ziet ze er voor ons gevoel weer netjes genoeg uit (niet voor Keniaanse begrippen).

Brendie heeft gisteren bijna de hele dag met Clay buiten gespeeld, dat heeft Clay wat meer vertrouwen in ons gegeven, het begint een andere jongen te worden. We hopen dat het hechten in volle gang is.
Waar Clay eerder nog vaak (altijd)lang en luid ging krijsen als hij zijn zin niet kreeg, ging dat vandaag beter. Als hij zijn zin nu niet krijgt (nep) huilt hij nu 10 sec, daarna is het afgelopen.
Je kunt merken dat hij zich met de dag ontwikkelt en hecht, dat is helemaal geweldig om te zien. Hij leert elke dag wat bij.
We zijn er nu achter gekomen dat hij toch Swahili spreekt (lokale taal hier).
Dit dankzij Catherine (interieurverzorgster ) van de mensen waar we logeren), die vertaalde ineens aan ons wat hij zei. Dat was verassend, want in het weeshuis was ons verteld dat er tegen de kinderen alleen Engels werd gesproken, niet dus!! Aan de ene kant een pak van ons hart, we dachten al dat Clay achter liep met praten, maar het is dus gewoon Swahili, haha.

Vergeet ik helemaal te vertellen dat we vandaag op een tweedehands kleding markt (Toy market) zijn geweest, wel met driver Dominique natuurlijk. Op zich is dit best een leuke markt, wel groot en (bijna) alle kleding is tweedehands maar wel netjes en goed.
Het zou best kunnen dat alle kleding die in Europa en de USA aan het goede doel gegeven wordt hier terecht komt
We hebben rompertjes (€1,50), dikke truien en pyjamaatjes voor de kids gekocht, waren totaal nog geen €10,00 kwijt.

Vandaag ook nog bevestiging gehad van het appartement, dus mensen die op bezoek komen: Jullie bedje staat klaar.

Filmpjes moeten nog even op zich laten wachten, we moeten ruimte op de site bij kopen, dat is er nog niet van gekomen.

Groetjes Brendie en Nicole

• 19 Juli 2008 - 19:40

Sandra En Karin:

He kanjers,
    Balen dat Alice ziek was(is),maar gelukkig dat ze zich nu weer wat beter voelt.Fijn om te horen dat de kids zich zo goed ontwikkelen,maar dat kan ook niet anders met zo'n papa en mama.Het is echt te gek om alles zo te kunnen volgen. Liefs San en Ka

• 20 Juli 2008 - 11:19

Arie& Alie :

Hallo Brendie & Nicole

Wij hopen dat het idd snel beter met Alice gaat en dat Clay het niet gaat krijgen he
    beetje moeilijk dat ze geen nederlands kennen he maar ach tijd zat om het ze t eleren ze zijn nog klein he?
    Nu heel veel plezier nog en ttot schrijvens

groetjes ons en ja Atilla ook natuurlijk doet ook de groetjes aan jullie hihi