Laatste dagen - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Brendie en Nicole Oosterbroek - WaarBenJij.nu Laatste dagen - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Brendie en Nicole Oosterbroek - WaarBenJij.nu

Laatste dagen

Door: Nicole en Brendie

Blijf op de hoogte en volg Brendie en Nicole

23 December 2008 | Kenia, Nairobi

De laatste dag in Nairobi is voor ons aangebroken.
Er is nog veel te regelen, zoals ambassade, tickets, van alles met het huis en natuurlijk afscheid nemen van iedereen.

Zaterdag heeft Brendie al afscheid genomen van de Keniaanse vrienden in de Dagoretticorner. Het was supergezellig en ging gepaard met het eten van geitenvlees zoals hier traditie is.
Zondag zijn we bij Leo en Anneke geweest om te Barbecueën. Zoals meestal was Ada daar ook bij, heel gezellig, al beseften we allemaal dat het waarschijnlijk voorlopig de laatste keer was. Helemaal zeker was het nog niet, want we hadden de paspoorten van de kinderen nog steeds niet in handen.
Maandag was een stressdag, zouden de paspoorten op tijd klaar zijn? Zouden ze kloppen of moesten ze op het laatste moment aangepast worden zoals al vaker is voorgekomen bij adoptieouders die naar huis wilden?
Om 17.30 stond ineens Mwenda de advocaat voor onze neus met de paspoorten en de rest van de benodigde papieren. Toch nog gelukt, pfffffffffffffffff.
Toch maar lekker met zijn vieren uit eten gegaan bij de Sippers, waar we natuurlijk weer lastig werden gevallen door iemand die ons vertelde dat we goed voor de kinderen moeten zorgen en ze niet moeten verkopen. Verkopen??????? Voor geen goud!!

Vandaag dinsdag vroeg opgestaan. De laatste dingen moesten gewassen worden, zoals het beddengoed voor de adoptieouders die ons huis over nemen.
Daarna op naar de ambassade.
Hebben we alles bij ons? Zou alles wel kloppen?
Bij de ambassade aangekomen bleken we 4 mensen voor ons te hebben, even wachten dus. Konden we mooi de Visum papieren invullen. Na 10 minuten werden Clay en Alice ineens vervelend, zouden ze onze spanningen voelen? Moet haast wel.
We werden geholpen bij de ambassade door een hele aardige Nederlandse vrouw, ze hielp ons perfect en we waren na een kwartiertje al weer klaar.

Daarna op naar het reisbureau van Ada voor de tickets.
Daar kwam Ada erachter dat haar personeel onze tickets geannuleerd had. Maar geen nood, er waren plaatsen zat in het vliegtuig. Opnieuw dus alles geboekt en besproken.

Om 14.00 tickets opgehaald en betaald en afscheid genomen van Ada.
Daarna op naar de ambassade. Er was veel verkeer in Nairobi Town, waarschijnlijk doordat iedereen kerstinkopen gaat doen. We hebben er een half uur over gedaan naar de ambassade.
Bij de ambassade waren de Visums nog niet klaar, er was een fout gemaakt (zal ook niet bij onze papieren), even wachten dus. Na een half uurtje wachten was alles er en kon Nicole de visums van de kinderen in ontvangst nemen. Wat een heerlijk gevoel.
Nu hebben we echt alle documenten om met de kinderen te mogen vertrekken naar Nederland.

We vliegen met vlucht LX 293 van Nairobi naar Zurich.
Om 07.20 staat daar een vliegtuig klaar met vluchtnummer LX 724 om ons naar Amsterdam te brengen waar we om 09.00 aan hopen te komen.

Tot ziens in Nederland allemaal

Brendie en Nicole

Oja, Patty kom maar op met die kalkoen!

• 23 December 2008 - 13:26

Erik & Christina:

Hele goede reis toegewenst en tot morgen!

• 23 December 2008 - 13:57

De 3 Aaatjes:

Gefeliciteerd en wat zijn we blij eindelijk toch kerst in nederland ben erg blij voor jullie fijne dagen alweer kan het niet genoeg zeggen we horen het wel als jullie er weer zijn toch?

• 23 December 2008 - 14:12

Ka En San:

He familie Oosterbroek,

Goede reis en tot heel snel nu. eindelijk.

liefs ons

• 23 December 2008 - 14:18

Pa:

Hele tijd zenuwachtig geweest dat er toch weer een kink in de kabel zou komen. Gelukkig alles op tijd geregeld. Wat een opluchting ! Goede reis en tot ziens.

• 23 December 2008 - 14:47

Marinus En Els:

Hoi buurtjes,

Alles is klaar voor jullie thuiskomst....
    we verheugen ons er op

hele goede vlucht terug en tot morgen

dikke kus van ons allemaal

• 23 December 2008 - 15:08

Monique Koning:

Hele goeie reis en een heeeeeele fijne kerst in Zwolle!!!!! Met jullie kindjes!!!!

Groetjes, Monique.

• 23 December 2008 - 15:15

Adwin En Rens:

hallo ,
    wat fijn voor jullie dat jullie met de kerst thuis zijn,
    we wensen jullie een goede reis,
    en hele fijne feestdagen met zijn viertjes!
    groetjes adwin en rens

• 23 December 2008 - 15:18

De Eikies:

De laatste loodjes.. En dan zijn jullie eindelijk weer thuis! Hele goeie reis en tot gauw!

Edwin Femy & Max

• 23 December 2008 - 17:36

Fam Doeve:

Jeetje man, wat onwerkelijk eigenlijk, als alles goed gaat zijn jullie straks gewoon weer in ons koude kikkerlandje super...als je alle dingen bij elkaar optelt wat er tegen heeft gezeten met die papierfabriek zou je bijna zeggen, pas op dat je niet over je schoenveter struikeld als je het vliegtuig instapt.
    Zodat je nog een week in het ziekenhuis ligt in Kenia.
    Gewoon terugkomen.... Tot Gauw............

• 23 December 2008 - 18:28

Robin:

Mooi dat het nu eens zonder tegenslagen is gegaan.
    Goede reis en tot gouw.
    groeten Robin

• 23 December 2008 - 21:47

Frank En José:

Goede reis en een fijne kerst THUIS!

• 23 December 2008 - 22:10

Marion:

hallo lieve allemaal een hele goede reis en hele fijne feestdagen met je gezin heel veelliefs

• 24 December 2008 - 00:27

Een hele goede thuisreis en vooral hele fijne feestdagen. Maar dat zal nu wel lukken. Wie weet tot gauw. groetjes van
    Merci, Milan, Quentin, Holger en Marianne

• 24 December 2008 - 08:41

Arie En Anieck:

Wat super dat het dan eindelijk allemaal rond is. Waarschijnlijk zullen jullie nu al vliegen of klaar zijn vertrek...wat een apart idee...eerst al die tijd daar met al die onzekerheden en dan ineens is het ook zover...wat geweldig eindelijk de kindjes hun huis laten zien en hun kamertjes... etc..!

Wij wensen jullie hele fijne feestdagen met z'n allen. Geniet er van

Liefs Arie en Anieck

• 24 December 2008 - 10:48

Petra Teggelove:

Clay en Alice,
    WELKOM THUIS !!!!
    Jullie eerste kerst met papa en mama thuis in Zwolle.
    Brendie en Nicole heel veel geluk en liefde voor 2009 met jullie kindjes!
    liefs Petra

• 24 December 2008 - 12:54

Marianne Lindeboom:

jaaa jullie zijn weer thuis!!!

echt helemaal super, ben erg benieuwd naar de kids!!zat net van de week de fotos te kijken dat alice het zwempak van felinya aan heeft, erg schattig!!

liefs