Visite
Door: Nicole en Brendie
Blijf op de hoogte en volg Brendie en Nicole
22 Oktober 2008 | Kenia, Nairobi
Helemaal geweldig vonden we dit, eindelijk visite uit Nederland.
Brendie zijn zus (Joke) en zwager (Dick) kwamen om 19,40 aan en Brendie zijn broer zou om 20.30 landen
Brendie is om 19.00 in de taxi gestapt om Joke en Dick op te halen. Uiteindelijk kwamen ze om 20.00 de gate uit.
Ze vlogen met KLM en mochten per persoon 46 kg bagage mee nemen. Het meeste wat ze mee namen was voor Komotobo bestemd en niet voor ons.
Bij de spullen voor Komotobo zaten oa een paar voetbaltenues, ballen, waterzakken voor de dovenschool in Komotobo.
We willen HTC, de EZB (nu Cosmo), kiptoday, Glasbedrijf “De Jonge” , sport-inn en verder iedereen die meegeholpen heeft in te zamelen héééél erg bedanken voor alle spullen, ballen enz. We zullen foto’s maken bij het overhandigen.
Verder hebben ze gereedschap mee genomen voor de timmerman in Komotobo (zie ons verhaal Komotobo), waaronder oa een accuboormachine met de benodigde attributen zoals boren. Hiervoor willen we Arie en Alie Ruth, Marcel Doeve en de Leeuwbouw hartelijk bedanken, geweldig mensen.
Een half uur nadat Joke en Dick uit de gate kwamen zou Gert landen. Omdat Joke en Dick zoveel spullen bij zich hadden kon Gert er niet meer bij in de taxi en moest er heen en weer gereden worden. Nicole is samen met Waweru Gert op gaan halen, ze waren net op tijd.
Toen weer naar huis om gezellig met zijn alleen bij de praten.
Wat waren wij blij eindelijk familie te zien, natuurlijk hadden we wel contact via internet en telefoon, maar om elkaar weer te zien na 3 maanden was helemaal geweldig.
Zondag zijn we na het ontbijt naar da Masai markt geweest in Town.
Dit werd meteen de vuurdoop qua vervoer voor onze bezoekers.
Het duurde vrij lang voordat de juiste bus kwam, dus zijn we maar in een matatu gestapt (zo’n overladen busje) dat was een hele belevenis.
Op de Masai markt was het rustig, we werden dan ook al gauw ontdekt door de verkopers en hebben bijna geen stap kunnen zetten zonder dat er een verkoper om ons heen stond.
Het souvenirs kopen was begonnen, tegelijk met het afdingen. Gert sloeg de kroon met zijn shirt die in het begin ksh 4000 kostte en die hij uiteindelijk gekocht heeft voor ksh 500. Of de armbanden van Joke die eerst ksh 1500 kostte en die ze op het laatst kon kopen voor ksh 100, en toen wilde ze ze niet meer, haha. Zie dan maar van die verkoper af te komen.
Brendie en Dick hadden een verkoper verteld dat Gert elke week een andere vrouw heeft in Nederland, de verkoper waarschuwde hem meteen dat hij dat hier in Kenia niet moest doen en dat hij het hier bij 1 vrouw moest houden anders werd het zijn dood (haha).
Toen we thuis kwamen bij het appartement zaten er veel apen in de bomen en op de grond, ze hadden brood gevonden en zaten dat lekker op te peuzelen.
S’avonds naar Leo en Anneke geweest om te barbecueën, Chantal en Hugo waren er ook met Baraka.
Maandag hadden we eerst een gesprek met de social worker, hij kwam om 08.30 en ging om 11.30 weer weg. Het was een leuk en interessant gesprek.
Daarna met zijn allen snel een boterham gegeten en op de bus gestapt naar het Giraffe center.
Bij de Nakumatt de bus gepakt en op naar het Giraffe center. Dat betekende eerst naar de stad en daar overstappen op de bus naar Hardy.
Een uurtje later waren we er met de bus, daarna moesten we nog een half uurtje lopen.
We waren net op tijd, de giraffen stonden nog bij het hek zodat we ze konden voeren. Na een half uurtje gingen de giraffen weg, hadden geen honger meer. Nog bij de souvenirs winkel gekeken waar Brendie heel tactisch Masai beelden omgooide als domino en Clay probeerde de schuld te geven.
Nog lekker wat fris gedronken en toen daar weer weg gegaan. Weer een half uurtje lopen naar de bushalte. Daar aangekomen moesten we een tijdje wachten totdat de bus kwam.
Toen we een bus zagen zijn we daar in gestapt, even later kwam er een bus aan de andere kant op. Moesten we die niet hebben? Brendie eruit om te vragen. Hij was onze bus nog niet uit of de andere bus begon te rijden, hoho riep Brendie, maar de bus reed gewoon door. Maar ook onze bus begon te rijden, zouden we Brendie moeten achter laten? Dat was even snel rennen voor hem, maar hij heeft het gered.
De bus waar we inzaten ging niet naar de stad, maar gelijk naar Nakumatt Junction, waar we moesten zijn, zouden we de vorige keer voor niets 2 uur over de terugreis hebben gedaan?
Toen we eenmaal bij de Nakumatt Junction waren hebben we eerst boodschappen gehaald en zijn daarna lekker gaan eten bij de Italiaan.
Eenmaal thuis is iedereen op de bank geploft, we waren kapot (vooral de voeten).
Dinsdag Is Nicole met Joke naar het reisbureau van Ada gegaan (Jet travel), dit is in de stad.
Omdat de juiste bus maar niet kwam hebben ze een matatu genomen. Die kwam natuurlijk weer op een heel verkeerde plek uit zodat ze het laatste stukje moesten lopen.
Nicole en Joke hebben een safari naar de Masai Mara geboekt. Woensdag om 07.30 weg en vrijdagavond weer terug.
Toen ze terug kwamen lagen de kinderen al te slapen, de mannen hadden opgepast en ze op tijd op bed gelegd, goed zo!
Om 14.15 weer vertrokken met zijn allen naar de bus om naar het weeshuis te gaan, ze moesten weer gewogen. De bus stopt bij de Yaya en dan is het een kwartiertje lopen (alweer lopen) naar het weeshuis, daarvoor moesten we door een modderige straat (het had geregend).
De kinderen zijn nog steeds 11 kg, dus niet aangekomen, maar zeker niet afgevallen. Gaf niets zei de zuster (voor het eerst).
Na het weeshuis, op naar de Adams Arcade, hier kan je goedkoop kleren kopen en Brendie en Nicole hadden een nieuwe pyjama nodig voor Clay.
Om naar de Adams Arcade te komen moesten we eerst naar de Nakumatt Prestige lopen (weer lopen) ongeveer half uur.
Daar een bus gepakt. Bij de Adams Arcade rond gelopen en pyjama gekocht. Toen op naar huis. Omdat het maar een klein eindje was hebben een matatu gepakt, Dick en Gert zaten opgevouwen achterin.
Boodschappen gedaan en lekker gegeten bij de Java en toen op naar huis (weer lopen). Het was droog toen we begonnen te lopen, maar we waren nog geen 3 minuten op weg en daar begon de regen, kletsnat kwamen we in huis.
Na opgedroogd te zijn hebben we samen met de kinderen gedanst en gezongen.
Verdere voorbereidingen gemaakt voor de trip naar de Masai Mara. We zullen 3 dagen weg zijn.
Nog even voor de achterblijvers van onze visite in Nederland: Ze vermaken zich opperbest hier, we laten ze ons leven hier zien en dat betekend VEEL LOPEN.
Brendie en Nicole.
25 Oktober 2008 - 18:30
Chesney:
hallo brendie en nicole.
is alles goed. hoe is het met de kinderen.groetjes chesneyxxxxxxxxx