Verjaardag Brendie - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Brendie en Nicole Oosterbroek - WaarBenJij.nu Verjaardag Brendie - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Brendie en Nicole Oosterbroek - WaarBenJij.nu

Verjaardag Brendie

Door: Nicole en Brendie

Blijf op de hoogte en volg Brendie en Nicole

07 December 2010 | Kenia, Nairobi

8 December 2010, Brendie wordt 40.
Tja en zo’n mijlpaal als 40 MOET natuurlijk gevierd worden met vrienden en familie en dat betekend een feestje geven.

Allereerst iedereen die eraan gedacht heeft om Brendie te feliciteren via deze site, bellen/ mailen en sms’en bedankt. Het is fijn als je vrienden en je familie aan je denkt als je jarig bent, vooral als je ver weg woont.
Brendie zijn verjaardag begon ’s morgens bij het ontbijt, we hebben met zijn vieren voor Brendie gezongen en Brendie mocht op de tafel staan, waar Clay het niet helemaal mee eens was. Ook het 1e sms’je (van Tonnie) kwam al snel binnen

Voor Brendie zijn verjaardag hadden we alle adoptiestellen uitgenodigd die op dit moment in Nairobi verblijven en natuurlijk opa en oma Kenia..
Omdat Brendie moest werken bij Leo hebben we Jacob gecharterd om Nicole te helpen met de boodschappen. Dit was ook wel een beetje Jacob zijn eigen schuld, moest ie maar niet zo zeuren om een feestje.
Na het wegbrengen van de kinderen naar school zijn we naar het huis van Leo en Anneke gereden om even met Amber (hun dochter in Nederland) te skypen en natuurlijk om een lekkere bak koffie te halen. Leo en Anneke feliciteerde ons meteen, ze waren de verjaardag van Brendie zeker niet vergeten (net zoals een echte pappa en mamma). En hadden zelfs al een kado voor Brendie gekocht, de Lonely Planet van Kenia waar ook echt alles in staat over Kenia.
Na de koffie is Brendie met Leo mee gereden naar de zaak om te werken en hebben Nicole en Jacob de auto ingepakt met stapelstoelen die we mochten lenen.
Toen we wilden wegrijden miste we de autosleutels. Wat bleek…. Brendie had ze nog in de zak, gelukkig ging net iemand van de studio naar Leo’s huis en kon die de sleutels mooi mee nemen.

Daarna boodschappen gedaan met Jacob. Dat is nog best moeilijk voor een gezelschap die je nog maar net kent, wat drinkt iedereen toch ook al weer?
3 sixpack bier mee genomen en nog 3 sixpack bier van Jacob (kado voor Brendie) dat moet toch wel genoeg zijn? Nog wat cola, sinas, sap en witte wijn, daar moeten ze het maar mee doen.
Verder chips voor de kinderen en nog even chips bij de groenteboer halen dan hebben we wel genoeg.
Dinsdagavond hadden we al een grote pan groentesoep gekookt en kippenpoten gebakken zodat er ook wat te eten is.
We hadden met Nellie, onze schoonmaakster, afgesproken dat ze zou komen helpen en pannenkoeken zou bakken voor de kinderen.

Om 14.30 kwamen de eerste gasten, de overburen. Alex de overbuurman had een mooie muts voor Brendie gemaakt. King Tusker stond erop. Daarna kwamen de anderen vrienden er eigenlijk vrij vlot achteraan. Omdat het voor hen natuurlijk ook moeilijk is om een kado voor Brendie te vinden heeft ie toch van de meeste drank gekregen (bier, rum).
Totaal waren er 12 volwassenen en 9 kinderen (ons gezin niet meegeteld). Een hele groep voor in ons appartement. We hadden geluk met het weer en hebben het dus vooral buiten gevierd wat gelukkig bij ons kan omdat ons balkon grenst aan een stuk grasveld.
Leo en Anneke kwamen om 17.00 ook nog even, zij hebben gewoon moeten werken en maakten tot onze vreugde nog wel even tijd om langs te komen voor Brendie zijn verjaardag.
De kinderen hebben het prima naar hun zin gehad en hebben allemaal leuk gespeeld.
Om 17.00 was het tijd voor de pannenkoeken, Nellie had al een flinke stapel gebakken, dus de kinderen konden aanvallen!!
Ook voor de ouders stond er eten klaar, groentesoep met brood en kippenpoot.
Rond 18.15 gingen de meeste dan ook naar huis, de kinderen waren moe en moesten naar bed. Gelukkig hielpen een paar ouders die bij ons in de buurt wonen nog een beetje met de speelgoed opruimen (bedankt Margriet en Karin) en heeft Nellie heel keurig de rest opgeruimd en afgewassen.

Nicole heeft snel onze 3 kinderen in bad gedaan en in bed gelegd waarna ze alle drie al heel snel in slaap vielen.
Dat was weer een verjaardag in Nairobi Kenia.
De volgende is van Alice, die is op 3 Januari jarig, daar maar weer wat anders voor verzinnen.

Nicole en Brendie

• 07 December 2010 - 19:15

Monique,:

Hoi Luitjes................

Fijn om te lezen dat alles lekker gaat bij jullie!!!!!!!!!!!!
    Alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag Brendie!!!!!!!!

40 jaar en dat niet hier in Zwolle vieren?????????????

Een hele fijne en gezellige dag met jullie gezin........

Dat biertje houden we wel tegoed!!!!!!

Groeten uit het koude Zwolle,

Monique, Pieter, Wesley en Jeffrey

• 07 December 2010 - 19:18

Marinus:

Hieperdepiep... 40 jaar, op papier dan..haha
    Fijne verjaardag en koud biertje...Proost!

• 07 December 2010 - 19:51

Rolinda:

Hahahaha

• 07 December 2010 - 22:14

Fam.Doeve:

40 Años, Mooi dat het goed gaat met jullie allemaal, hier in het koude westen ook alles ok.
    We hopen dat jullie morgen een top verjaardag hebben, met elkaar.
    Onze kerstkaart gaan we opsturen met de prive post.

PS (moet ik nog wat extra doekoes meegeven brendie, voor de zaterdagmiddag???)

Gr, Opa en Oma

• 08 December 2010 - 14:08

Jan Dijk:

hallo familie oosterbroek.
    van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Brendie
    we hopen dat het goed met jullie gaat en dat jullie gezond met z'n vijven weer terug komen.

groetjes familie Dijk

• 08 December 2010 - 14:26

Georges Lotze:

He ouwe bok, gefeliciteerd met je verjaardag. Ik zie dat alles goed met jullie gaat, doe de groetjes aan Nicole en de kids. Ik blijf jullie wel volgen, een fijne dag en heel veel plezier vandaag. Groetjes Georges en Irene

• 09 December 2010 - 16:33

Arjan, Irene& Elaine:

Nog van harte gefeliciteerd met je happy40ty. Vast een van de weinige zonnige en warme verjaardagen geweest tot nu toe! Groetjes vanuit een besneeuwd Ommen. Kwaheri Arjan, Irene en Elaine

• 09 December 2010 - 22:31

Alie:

Brendie nog gefeliciteerd met je verjaardag ! 40 !!!
    Gezellig feest gehad. TOP
    Het ga jullie goed met zijn allen.
    groetjes uit Hoevelaken.

• 12 December 2010 - 07:00

Pieter En Amber:

Hey Brendie en Nicole!
    Was zeker een gezellig feest :)!

Kwaheri