Visite uit Nederland - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Brendie en Nicole Oosterbroek - WaarBenJij.nu Visite uit Nederland - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Brendie en Nicole Oosterbroek - WaarBenJij.nu

Visite uit Nederland

Door: Nicole en Brendie

Blijf op de hoogte en volg Brendie en Nicole

20 December 2010 | Kenia, Nairobi

Rolinda, Peter en Dana hadden hetzelfde vliegtuig als Amber, dat was heel verassend.
Het was nog even spannend of Amber mee mocht (zie vorig verhaal), maar uiteindelijk kreeg ze groen licht en mocht ze mee.
Nu zou je verwachten dat als een vlucht gecancelled was dat het volgende vliegtuig dan overvol zal zijn, net als met de bus en de trein. Maar in dit geval waren er tot ieders verbazing nog 100 plekken beschikbaar. Peter heeft de hele reis op de midden rij geslapen en had 4 plekken tot zijn beschikking.

Om 10.28 zou het vliegtuig vertrekken, maar het was zeer slecht weer in Nederland. Het sneeuwde en vroor heel erg zodat Schiphol moest beslissen om alleen de intercontinentale vluchten door te laten gaan, indien mogelijk.
Nicole haar familie had mazzel, de vlucht vertrok om 11.15 richting Nairobi en het is in dat weekend ook het enige vliegtuig geweest die met passagiers naar Nairobi is vertrokken.

Hier in Nairobi was ondertussen de kapster voor Clay gearriveerd, Clay krijgt dreadlocks!!
Om 10.00 arriveerde ze en ze ging meteen aan de slag met speciale gel voor dreadlocks, plukje voor plukje draaide ze het vet in het haar zodat er kleine dreadlocks ontstonden, alleen nu stonden ze wel stijf van het vet en zag je allemaal witte plekken in het haar. Toen hij na 2,5 uur eindelijk klaar was moest even de föhn erop en daarna moest Clay in de zon “drogen”. Omdat het een lange zit was en op sommige plekken op het hooft best gevoelig was heeft Clay wel een paar traantjes laten gaan. Toen was Clive aan de beurt, Clive had al met zijn grote mondje geroepen dat hij niet zou huilen, dat heeft hij gemerkt!
Ondertussen was Nicole zenuwachtig aan het worden of de vlucht van haar zus wel door zou gaan, dus bellen, sms’en en veel contact houden met Anneke en Leo omdat Amber er ook in zat.
En ja hoor 11.15 was het zover, het vliegtuig was vertrokken uit Amsterdam, gelukkig ze komen eraan, Jeahhh!!!

Nadat de kapster vertrokken was zijn we met Margriet –Jacob en de kids uit eten geweest bij de Java, daarna kids naar bed, even relaxen en toen; op naar de Airport!!
We hadden Rolinda verteld dat we een taxi zouden sturen, maar hadden ondertussen Karin bereid gevonden om op te passen in ons appartement (hartstikke bedankt Karin).
Om 08.55 kwamen we aan op de Airport, het was superdruk en er was geen parkeerplaats te vinden tot er ineens een slagboom voor onze neus open ging. Nog net konden we het bordje ‘Crew only’ lezen. Er was genoeg parkeerplaats en we zouden wel weer zien hoe we eruit kwamen, eerst de familie ophalen.
Het was spannend, ze waren al geland, maar waar bleven ze nou??
Uiteindelijk na een half uur zagen we ze lopen achter de douane dus gingen we met een gerust hart op zoek naar Leo en Anneke die Amber op kwamen halen.

En ja hoor daar kwamen ze, wat een geweldig gevoel is het als er bezoek vanuit Nederland komt!
We hebben ze aan Leo en Anneke voorgesteld en zijn daarna op weg gegaan naar huis(Brendie is over de stoep van de parkeerplaats gereden om eruit te komen). Helaas voor Rolinda, Peter en Dana is het om 21.00 donker in Nairobi en konden ze niets van de stad zien, maar die tijd komt nog.

Thuis gekomen kwamen we onze bovenbuurman tegen die zijn vriendin van de Airport had gehaald en nu pas 4 uur later terug was (lekke band).
Nadat we thuis gekomen zijn hebben we tot 01.00 gekletst en zijn toen naar bed gegaan.

Het eerste wat de kinderen wilden toen ze wakker werden zondag is “kijken of Rolinda, Dana en Peter er echt wel waren”, haha. Dus stuiterden ze meteen na het wakker worden bij hen naar binnen.
Daarna rustig ontbijten en op naar de Nederlandse school waar Brendie ging voetballen.
Tussendoor kwam de bovenbuurman binnen lopen, de haring was aangekomen. Zijn vriendin was eindelijk aangekomen na 24 uur reizen en had zoute haring (in olie) meegenomen voor Brendie en Jacob. Wat hadden ze daar lang naar uitgekeken, ze hebben het er echt wel 5 keer per dag over gehad en maar omhoog met dat handje naar de mond, haha.
Verder zondag kerstfoto’s gemaakt en naar de verjaardag van Leo geweest die 70 is geworden, weer een super gezellig feestje waarbij de familie van Nicole met de neus in de boter viel met een gezellig feestje.

Brendie en Nicole

• 20 December 2010 - 18:54

Joke:

Hoi hoi, gelukkig maar dat de familie er is,je kan het nooit weten met dat slechte weer.

Liefs Joke

• 20 December 2010 - 20:21

Patty:

wat gaaf die haren van clay geweldig !
    Fijn dat jullie familie er is en dat ze veilig zijn aangekomen want het is echt een drama hier en heeeeel koud ! doei !

• 20 December 2010 - 21:20

René (uit Ommen):

Hallo,

Wat een stoere kerels met die dreadlocks. En ook hier geldt weer: wie mooi wil zijn........
    Hier is het nu al -9 graden en er ligt een dikke laag sneeuw. Best wel lekker, heeft ook wel weer wat. Alleen beginnen ze alweer te klagen dat het strooizout op begint te raken (Nederland op z'n smalst). De kinderen hebben kerstvakantie en vinden in de sneeuw spelen en het schaatsen erg leuk.
    Wel een geluk dat het vliegtuig uit Nederland vertrokken is. Het openbaar vervoer lag gistermorgen hier stil, maar is smiddags wel weer gaan rijden.

Tonnie houdt me goed op de hoogte, alhoewel hij nu 2 wk. vakantie heeft, maar dat wisten jullie vast al wel.

Groeten, Cisca en René

• 20 December 2010 - 21:26

René (uit Ommen):

Nog wat:
    3 dj's zitten in Eindhoven weer in het "glazen huis" (Serious request) om geld in te zamelen tegen bestrijding van aids.
    Zaterdag hoorde ik dat er in Nairobi ook een glazen huis gebouwd werd. Hebben jullie deze al gezien? Schijnen ook nederlanders te doen.

• 21 December 2010 - 15:10

Baukje En Gerard:

Met dit weer in Nederland,ons de ogen uitsteken en dan ook nog haring eten.Dan nemen wij wel kaas met mosterd!
    Hier alles onder controle,hele prettige feestdagen en veel plezier.
    Wanneer krijgt Brendie dreadlocks?

• 22 December 2010 - 16:59

Herman Van Dam:

Hey Brendie,

Alles goed daar, jullie zitten in Nairobi.
    Connie, Roy en ik gaan 31 januari naar Mombasa....Connie weet het alleen nog niet.
    Het is een verrassing voor haar 50ste verjaardag.
    Jammer dat Nairobi en Mombasa ver van elkaar afliggen anders hadden we kunnen afspreken...pilsje pakken in Kenia hahaha.

• 23 December 2010 - 08:56

Familie Tatje:

Hallo allemaal,

Fijne feestdagen vanuit een witte Elsbeek.

groeten van ons allemaal

• 25 December 2010 - 10:48

Jeanet:

Wij wensen jullie een hele Fijne Kerstdagen en een gelukkig gezond en gezellig 2011.
    Dat zal vast wel lukken nu de familie er is.
    Groetjes Jeanet en Marc