Geen inspiratie - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Brendie en Nicole Oosterbroek - WaarBenJij.nu Geen inspiratie - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Brendie en Nicole Oosterbroek - WaarBenJij.nu

Geen inspiratie

Door: Nicole en Brendie

Blijf op de hoogte en volg Brendie en Nicole

19 Januari 2011 | Kenia, Nairobi

Het is even stil geweest aan deze kant, we hadden echt geen inspiratie om een verhaal te schrijven.
Het is heel jammer dat we zo weinig reacties krijgen op onze weblog terwijl we elk verhaal toch wel ongeveer 150 keer bekeken wordt, genoeg mensen die onze verhalen lezen zou je dan denken. Jullie vinden het leuk om iets van ons te horen, zo vinden wij het nog wel leuker om wat van jullie te horen.
Maar genoeg hierover, hieronder onze belevenissen van afgelopen week:

Vorige week was een best wel heftige week voor onze vrienden Margriet en Jacob (met Clive jr). Ze wilden afgelopen vrijdag naar Nederland vliegen, maar helaas voor hen was het paspoort er nog niet. Dus hebben ze de vlucht verzet naar woensdag. Na inschakeling van Susan van de LAN hebben ze met moeite afgelopen vrijdag eindelijk het paspoort in handen gekregen, gelukkig!!

Afgelopen vrijdag is bij ons de kapper geweest, we hadden gevraagd of ze bij ons aan huis wilde komen en dat was geen probleem. Om 12.30 kregen we een sms, of we Alice gereed wilde maken want ze was onderweg. Dus snel Alice der haar gewassen en cream erin, daarna iets doorgekamd.
Exact 13.00 was ze er en ze begon meteen, Alice was in haar nopjes, ze kreeg roze/paars haar geweldig vond ze dat. Terwijl ze met Alice bezig was kwamen ook Chantal/Gerwin met Erek aan. Erek moest geschoren worden en dat kon ze mooi ook even doen.
Toen Alice om 16.00 klaar was (Nicole heeft geholpen met vlechten) was Erek aan de beurt. Daarna werd Brendie geschoren waar Nicole bij moest gaan staan want de kapster was bang dat ze het te kort zou scheren, maar dat is uiteindelijk ook goed gekomen. Als laatste was Clay dan aan de beurt, we hebben hem op laten scheren en het is nu een heel ander jongetje met zijn dreads. Volgens Margriet lijkt hij op dat mannetje van de 7-up, Frido.

Zaterdag had Karin een idee, we kunnen wel met een stel naar de Westlands gaan, daar is een mooi zwembad met veel glijbanen. Dus zijn we samen met Jacob/Margriet, Chantal/Gerwin, Karin en de kinderen naar het zwembad geweest. Het was supergezellig en de kinderen waren weg van de glijbanen en het zwembad. Om 17.30 was het tijd om naar huis te gaan, dus stapten we moe maar voldaan in onze auto (en taxi). Toen we thuis kwamen hebben we de kinderen wat te eten gegeven en op bed gelegd waarna Brendie nog even samen met Jacob naar de Dagoretti corner is gegaan voor Nama Choma goat meat.

Zondag hadden we al afgesproken met Margriet en Jacob om naar Jolly Rogers te gaan in Karen.
Omdat Dedan bij ons aan het spelen was hebben we gevraagd aan zijn ouders of hij mee mocht. Dedan zijn vader Gert-Jan ging uiteindelijk ook mee.
De kinderen hebben daar leuk gespeeld en wij konden even gezellig kletsen.

Maandag moesten de kinderen weer naar school en wij gingen na het wegbrengen nog even bij het huis van Leo en Anneke langs om te kijken hoe het er mee stond, alles was goed daar. Het zwembad lag er mooi bij en ook de vijver zag er goed uit.
Toen we terug reden hebben we Margriet gebeld, wat bleek…. Ze waren vlak bij ons. We zijn naar hen toe gereden, daarna Chantal opgehaald en toen samen naar de Uchumi om boodschappen te halen.

Dinsdag, de laatste dag in Kenia voor Margriet, Jacob en Clive.
’s Morgens werden we gebeld, of we even mee wilden boodschappen doen vanmiddag want ze wilden toch een klein afscheidsfeestje geven voor de mensen waar ze het meest mee om gingen hier in Nairobi.
Dus om 15.00 boodschappen gedaan en daarna een klein feestje geviert van het afscheid van Margriet/ Jacob en Clive. Vanochtend om 08.30 vlogen ze.
Ze worden in Nederland groots opgehaald door familie en vrienden, volgens ons loopt heel Makkum leeg om hun te verwelkomen.
Jacob en Margriet, bedankt voor jullie gezelligheid in Nairobi, zodra we weer terug in Nederland zijn komen we Nama choma goat meat eten in Makkum!!!!!

Brendie en Nicole

• 19 Januari 2011 - 10:47

De Duifjes:

He toppers,
    Wil ieder keer wel reageren maar ben heel erg druk geweest de afgelopen tijd, heb wel alles gelezen maar dacht dan iedere keer weer zal straks wel reageren.
    Maar zoals het gezegde luid van uitstel komt nou je weet wel.
    Ben blij dat alles goed gaat met jullie als ik Clay en Alice op de foto's zo zie dan zijn ze wel als kool gegroeit de afgelopen maanden, ben benieuwd of ze ons nog kennen als jullie terugkomen.
    Als ik de verhalen en foto's bekijk heb ik nog niet echt het gevoel dat jullie ons in Nederland missen.
    Ben de afgelopen maanden bijna dagelijks bij Donnah geweest want die was wel héééél erg slecht gelukkig gaat het nu beter met haar. Bij thuiskomst dan waren Lucinda en Gerco er al weer om hier te eten (ja het zijn toch studenten) maar wel met een Golf type weet ik veel.
    Het tegelwerk trekt weer aardig aan en de sleutels van de Marconistraat zijn nu ook ingeleverd hopende dat de rust nu wat weer keert.
    Groetjes de Duifjes

• 19 Januari 2011 - 12:19

Familie Ten Veen:

he oosterbroekjes,
    Weer een leuk verhaal. dat we niet zoveel reageren, is omdat we zelf niet zoveel mee maken hier in zwolle, alles gaat zijn gangetje hier, het is hier heel saai weer, koud en een heleboel regen. Met Kai gaat het prima, heeft een leuke verjaardag gehad en is heel erg verwent.

A.s. zaterdag is Karin jarig. Wordt ook weer een drukke dag. overdag komt de familie en 's avonds weer eens ouderwets met alle jongelui lekker bijkletsen en een lekker biertje drinken, helaas is de groep niet helemaal compleet, familie oosterbroek mist, maar dat gaan we zeker een keer goed inhalen als jullie weer in nederland zijn.

groetjes ons

• 19 Januari 2011 - 12:37

Helen:

Wij lezen ook al jullie verhalen, maar hebben weing tijd om te reageren. Wij krijgen door het lezen van de verhalen een goed beeld van Kenia. Verwachten zelf over twee-drie weken af te reizen voor ons tweede kindje :)

groetjes Helen, Lasse en Ling

• 19 Januari 2011 - 13:36

Julia En Gerrit Kroe:

hallo daar,jullie kennen ons niet maar wij zijn de ouders van gerwin en chantal en ik volg jullie site ook geregeld ,mooi hoor om te lezen hoe jullie het met elkaar hebben daar,en ik zag nu op de foto,s dat onze kleinzoon er ook op staat bij jullie gaaf hoor (haha)
    wilde even een berichtje er op zetten na jullie reactie dat er veel gelezen wordt maar weinig er op gereageerd wordt
    fijne tijd daar voor zo lang jullie er nog zijn moeten daar
    groetjes

• 19 Januari 2011 - 14:59

Marianne:

hoihoi,

echt cool dat haar van clay, idd net fido dido:D ben echt zo jaloers op jullie weertje daar! hier was het zondag ook 1 daje lente met in de zon wel 15 graden!! helaas doet de kou weer zn intrede nu al moet ik zeggen dat de zon er nu regelmatig bij is en dat maakt het wel lekkerder!

Zijn het weekend (weer) naar ikea geweest alles uitgezocht wat we gaan kopen, moeten dus iig nog 1x terug (goh wat jammer) hahahaaha.

Al aan het aftellen tot Tonnie arriveert? hij heeft al een koffer gekocht begreep ik! echt leuk!

x

• 19 Januari 2011 - 16:03

Maurits & Hanneke:

Wat een heerlijk leventje daar in Kenia, om er verliefd op te worden!!!

Groetjes uit Zwolle! En hopelijk tot over een paar weken...
    We zijn nog steeds in afwachting...

• 19 Januari 2011 - 17:42

Monique:

Hoiiiiiiiiiiiiiiiiiiii daar!!!!

Nou wat een verhalen hebben jullie iedere x.
    Fijn om te horen dat het ook erg gezellig is, vooral met de andere echtparen en hun kinderen.
    Hoe verloopt jullie adoptie verhaal tot op heden dan?
    Gaat alles zo als het moet gaan, en is er meer duidelijkheid als 2 jaar terug?

Word trouwens wel een beetje jaloers als ik zie dat jullie gewoon zomer hebben en wij: regen, hagel, echt nederlands weertje dus................
    In ieder geval heel fijn om te lezen dat julie je super vermaken, genieten met de kids, super, jullie doen het goed!!!

Verder gaat alles zijn gangetje hier in Zwolle, ik ben druk met solliciteren, Pieter gewoon aan de arbeid, kids naar school en werk, dus alles goed hier!

Verder weinig bijzonders te vermelden eigenlijk, saai soms, maar ja......

Nou tot horens maar weer, en de volgende x reageer ik weer hoor, heben jullie toch ook wat te horen vanuit het koude, natte Nederland: Zwolle....

Groetjes

• 19 Januari 2011 - 20:55

Joke:

Hoi familie,

De foto's zijn weer mooi geworden,en wat hebben ze het haar weer mooi zitten.
    En nog geen foto van Brendie zijn haar hoe het geworden is,want een paar jaar geleden was het super kort.
    Wil toch nog even kwijt dat ik jullie wel mis.

Dikke knuffel xxx

• 20 Januari 2011 - 05:41

GER,CHAN,EREK,ANTO:

Jambo!!!

Hoera voor twente!!! 5-0! Erek heeft wel gelijk dat hij het ajax shirt niet voor zich wil hebben, hahaha! Het is weer een heel verhaal wat jullie hebben geschreven. Hopelijk volgen er veel reacties! Bedankt voor het lenen van het autostoeltje!

Groetjes van ons

• 20 Januari 2011 - 09:51

Jildou En Cor:

Hallo Brendie en Nicole en kids,

Jullie kennen ons helemaal niet maar wij lezen en kijken zo nu en dan mee op jullie leuke weblog.
    Wij hebben bijna de VIA afgerond en zijn ons nu aan het orienteren op vergunninghouder en daarmee een land. Kenia trekt ons ondanks dat je geruime tijd in Kenia moet verblijven. Dan ga je het internet op het zo kwam ik op jullie site terecht, eerst alleen eens jullie eerste reis bekeken en toen deze weblog. Daar word je dan heel enthousiast van! En nieuwsgierig naar van alles , ook ivm met onze toekomstige procedure. Misschien dat ik jullie eens iets mag vragen..?

groeten Cor en Jildou Pijlman, Leeuwarden

• 21 Januari 2011 - 08:21

Henk,hennie Timmer:

hallo fam oosterbroek
    ik zal me even voorstellen (vreemde gasten op de site).
    wij zijn de ouders van chantal en gerwin.
    ik volg jullie al een hele poos,we kijken ook uit naar jullie verhalen.
    en soms komen onze(klein)kinderen er ook in voor !!!
    geweldig dat jullie het allemaal zo gezellig hebben. ga zo door .
    hartelijke groet uit vriezenveen henk en hennie timmer

• 21 Januari 2011 - 19:07

Jaap, Fimke & Isaac:

Hoi Brendie, Nicole, Clay, Alice en Benji,
    We herkennen het helemaal, dat gevoel dat niemand het waardeert dat je zo trouw schrijft... Zo hadden wij dat ook met enige regelmaat toen we in Kenia zaten. En ondanks dat zijn we zelf dus blijkbaar ook goed in "wel lezen, niet reageren", slecht van ons! We zullen proberen ons leven te beteren ;-).
    Hoe dan ook: leuk om jullie te kunnen blijven volgen. Foto's zijn ook steeds weer leuk om te zien. Het kriebelt ook om zelf weer terug te zijn (en daar wordt aan gewerkt, hopelijk deze zomer maar in ieder geval nog in 2011!).
    Groetjes uit Zweden waar nog steeds een dik pak sneeuw ligt!
    Jaap, Fimke & Isaac

• 21 Januari 2011 - 20:51

LiesbethMichielEnan:

Hoi allemaal!
    Wij lezen ook trouw mee - en ik wéét hoe leuk reacties zijn en toch vergeet ik het zelf altijd..... Hierbij om het goed te maken: we vinden het erg leuk om de verhalen uit Nairobi te lezen. Net als velen uit de reacties boven ons zijn we ons voorzichtig aan het voorbereiden op ons tweede verblijf daar, en jullie verhalen doen het goed om alvast weer in de stemming te komen!
    Geniet daar!

• 22 Januari 2011 - 11:30

Pino:

we hebben een geweldig ontvangst gehad een bus vol lieve mensen en we hebben de laatste maanden van jullie genoten mis de nama choma nu al maar ik wouw jullie nog wel laten weten dat wij net heerlijke zoute haring hebben gehad hoefde niet te wachten tot 4 feb we houden contact en het ga jullie goed liefs uit makkum

• 26 Januari 2011 - 23:19

Patrick En Paula :

We lezen met veel plezier jullie verhalen op de web-log. Leuk dat we jullie al ontmoet hebben in Kenia, en nog onze dank voor jullie gastvrijheid, zodat we een beeld hebben gekregen hoe jullie allemaal wonen daar. Onze documenten liggen in Kenia. We hopen ergens in mei af te reizen, dus wellicht ontmoeten we elkaar weer in Kenia.

Patrick & Paula

• 28 Januari 2011 - 16:00

Chantal,Hugo,Baraka:

Steeds vaker kijk ik even op jullie site...en dan komt
    het Kenia gevoel weer helemaal terug. Heerlijk.
    Nog 'maar' een half jaartje wachten en dan mogen ook
    wij weer. Fijn genieten daar. Super. En wat geweldig
    dat Clay al kan zwemmen.