De kinderen leren zwemmen - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Brendie en Nicole Oosterbroek - WaarBenJij.nu De kinderen leren zwemmen - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Brendie en Nicole Oosterbroek - WaarBenJij.nu

De kinderen leren zwemmen

Door: Nicole en Brendie

Blijf op de hoogte en volg Brendie en Nicole

27 Januari 2011 | Kenia, Nairobi

Dit wordt een kort berichtje, maar we zijn zo trots dat we dit verhaaltje apart op "Waarbenjij.nu" zetten.
Hier in Nairobi hebben de kinderen vanaf groep 1 zwemles waar wij heel blij mee zijn.
Gerwin is de zwemleraar en die doet het heel goed want:
Clay kwam vandaag thuis dat hij in het diepe gezwommen had zonder bandjes. Dat konden wij natuurlijk niet geloven, maar dat zou toch wel heel geweldig zijn.
Dus met de hele familie op naar het zwembad bij ons appartement om de kunstjes van Clay te bewonderen.
Omdat we nog wel een beetje angstig waren moest Clay wachten tot eerst Nicole in het zwembad lag. Daarna was Clay een de beurt en inderdaad tot onze verbazing zwom hij zomaar 4 meter ver zonder bandjes in het diepe en bij de kant kwam hij zelfs weer uit zichzelf omhoog.
Wat zijn wij trots op onze zoon die op 4 jarige leeftijd zijn hooft al boven water kan houden en zelfs al de schoolslag kan zwemmen met de armen erbij. Chapeau!! Voor Gerwin de zwemleraar.

Ook kwam er gisteren via skype een verassing, er komt meer familie bij ons langs in Nairobi als verwacht. Dat is heel fijn nieuws, want zeg nu eerlijk, wat is er nu leuker als dat er familie/vrienden over komen vanuit Nederland als je hier een half jaar woont?

Groetjes Brendie en Nicole

Nog wat antwoorden:
Mw Doeve, gelukkig dat het wat beter gaat met Donna, drukke tijd voor jullie als a.s. oma en opa.
Marinus, dachten dat jullie kwamen om de dynamo van de fiets op te laden.
Saskia/Jelmer wat leuk dat jullie nog aan ons denken en Jelmer… Clay is je zeker niet vergeten en als we terug zijn gaan jullie samen voetballen!
Ons maatje; Gelukkig hebben we en houden we Mwenda (tip voor de volgende keer).
En zussie, jou spreek ik elke dag al over skype.

• 27 Januari 2011 - 19:13

Erik:

Volgens mij is het echte nieuws van de dag dat clay kan vliegen. Wat een waanzinnige foto zeg!

• 28 Januari 2011 - 07:53

Joke:

Hoi hoi,leuk die foto zo hoog in de lucht, maar hij is gelukkig niet zo zwaar dus de volgende keer nog iets hoger gooien Brendie.
    Goed nieuws dat er nog maar familie komt naar jullie toe,wij zijn het niet want wij hebben net vorige week de vakantie besproken maar dan naar Rhodos met 5 man.

Liefs Joke

• 28 Januari 2011 - 08:28

Jeanet:

Je had niet vermeld dat Clay ook kan vliegen.
    Het is inderdaad heel fijn dat ze zwemles krijgen,vooral met een zwembad voor de deur is dat erg handig.
    Fijn dat jullie zo veel bezoek krijgen, ach en voor je het door hebt is het April en dan komen jullie met z'n vijven weer naar Zwolle.
    Groetjes Jeanet en Marc

• 28 Januari 2011 - 11:03

Arie En Alie:

wat knap van clay petje af

heb ook nieuws te melden we zijn vandaag weer opa en oma geworden
    het is een meisje en heet nieka-tess
    wat fijn dat jullie nog meer bezoek krijgen hoop dan niet allemaal tegelijk?\
    tonnie volgende week?

fijn weekend daar

• 28 Januari 2011 - 19:57

Je Maatje:

hardstikke goed clay nu word je misschien wel beter dan clive ,leuk dat er meer bezoek voor jullie komt en heb je het ook weer eens over andere dingen,ps zijn er ook wat nama choma gangers bij.
    even terug opwat antwoorden dan moeten we samen maar mwenda nemen .
    groetjes en tot horens uit makkum het mooiste plekje van friesland

• 28 Januari 2011 - 22:20

King Tusker:

Jambo,
    Samen Mwenda? James is al heel druk bezig met de papieren voor Jacob en Margriet, dus als die volgend jaar weer gaan, liggen alle papieren al klaar en zijn ze binnen vijf maanden thuis. No problem.

Goeten uit Makkum

• 30 Januari 2011 - 16:29

Gerwin, De Badman:

daar is niks mis mee met zulke complimenten! assante!!!!

grts Gerwin

• 30 Januari 2011 - 19:09

Monique Geerts:

Super zeg, die snelle vorderingen van Clay !!!!
    Als Maliek in (hopelijk) nov/dec. naar school kan gaan in Nairobi, krijgt badmeester Gerwin meteen een waterratje erbij.....Hoop dat ons mannetje het dan ook zo goed doet.
    We lezen regelmatig even de verhalen, en krijgen dan al helemaal heimwee, en de (af)reiskriebels....
    Hopelijk snel ook goede berichten over jullie rechtbank procedure....
    Lieve groetjes,
    Monique, Tom en Maliek.

• 30 Januari 2011 - 21:27

José:

Helemaal weer bijgelezen, wat een leuke en herkenbare verhalen (behalve dan van de geiten bij Dagoretti corner..hebben we wat gemist? ;-))
    Succes komende tijd als jullie naar court gaan. Maar geniet er vooral van, voor je t weet ben je weer in NL!
    groetjes, Frank, Jose en Paul Mennink

• 31 Januari 2011 - 13:07

Ellen :

Hallo Nicole , Brendie en kids,

Ik zal me eerst even voorstellen, ik ben Ellen en ben de zus van Gerwin, jullie badmeester. Allereerst nog gefeliciteerd met jullie prachtige kinderen.
    Wij zijn onlangs ook begonnen met het volgen van jullie leuke website, geweldig om te lezen en te zien, wat er zoal gebeurd tijdens zo'n lang verblijf in Kenia. Leuk om dan ook Gerwin, Chantal, Erek en Antony weer tegen te komen...
    We hopen dat jullie daaar samen nog een hoop plezier gaan hebben.
    Heel veel geluk samen gewenst!!
    Groeten van Ellen, Eddy, Maudy en Kyra Bergboer