Weer een dag voorbij - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Brendie en Nicole Oosterbroek - WaarBenJij.nu Weer een dag voorbij - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Brendie en Nicole Oosterbroek - WaarBenJij.nu

Weer een dag voorbij

Door: Nicole en Brendie

Blijf op de hoogte en volg Brendie en Nicole

12 Augustus 2008 | Kenia, Nairobi

Vandaag was echt weer zo’n dag dat er niets te beleven was.
Clay wou vannacht van 00.30 tot 04.00 niet slapen. Elke keer als hij bijna sliep schrok hij wakker en keek meteen om zich heen of 1 van ons beide wel bij hem in de buurt was. We hebben geprobeerd om hem bij ons in bed te leggen, maar dat vond hij alleen maar feest en een speelplaats.
Nicole is uiteindelijk met hem naar de woonkamer vertrokken zodat Brendie kon slapen en ten minste 1 van ons beide maandag fit zou zijn.
Nicole heeft dus met een af en toe half slapende Clay gezeten tot 04.00 toen viel hij eindelijk echt in slaap en kon hij zijn eigen bed in om vervolgens om 08.00 weer fit wakker te zijn.
Het werd dus een jengelige (is dat Nederlands?) dag van Clay.
Om 11.00 vertrokken naar de Java om te internetten, toe we net een gedeelte hadden bijgewerkte van waarbenjij.nu viel het Internet uit, gelukkig konden we nog net wat foto’s updaten. Dus geen mail binnen gehaald, nou ja dinsdag maar weer een poging doen.

Daarna nieuwe schoenen voor Alice gekocht, we hebben haar voeten laten op meten, ze heeft maat 4 en we hadden alleen schoenen bij ons van maat 6 ( bedankt Karin en Sandra). Nu een paar van maat 5 gekocht, op de groei.
Daarna op zoek gegaan naar een zwembroek voor Clay, nergens een beetje leuke te vinden, dus gaan we hem voorlopig maar een kort sportbroekje aan doen als hij gaat zwemmen.
Voor Alice hebben we al een zwempak (bedankt Marianne Lindeboom) die gaat natuurlijk aan als ze gaat zwemmen.
Oja, Martin nog bedankt voor dat survivor schaartje, het is echt uiterst handig, heel scherp en knipt echt alles.
‘s Middags contact gehad met Rolinda Nicole haar zus, het lukte ons maar niet geld over te maken naar de huisbaas, nu heeft zij dat samen met Nicole haar vader gedaan vanuit Nederland, wat zouden we hier moeten zonder die 2.
Gelukkig staan ze altijd voor ons klaar. Nogmaals, bedankt Pa en Rolinda !!!!!

Dinsdag 12 augustus 2008
Vandaag met de taxi naar de advocaat Mr.Mwenda geweest, heel aardige man.
We hebben hem gevraagd of het hem zou lukken ons met kerst weer thuis te krijgen.
Hij vertelde dat het wel heel moeilijk zou zijn, maar dat we het wel gaan proberen. Alles moet dan namelijk in 1 keer goed gaan. Er is in december maar 1 dag waar adoptie behandeld wordt. Als het hem lukt om ons op die dag behandeld en goedgekeurd te krijgen gaat het lukken. Ook moeten de documenten op tijd klaar liggen, dat moet gebeuren door medewerkers van de kinderbescherming.
De kinderbescherming dossiers loopt nu nog op schema, als dat zo blijft moet ook dat goed gaan.
Het zal uiteindelijk heel spannend worden.
Lukt het niet om op 3 december behandeld te worden bij de rechtbank dan zal de eerste adoptie rechtszaak weer op 16 januari 2009 zijn.

Vanmiddag gaan we weer naar Java om alles te updaten en mail binnen te halen. Als jullie dit bericht dinsdag lezen dan weten jullie of dit gelukt is.
Helaas nog niets van het Internet hier gehoord. Ze moeten nog steeds DE 2 stekkers verbinden zodat we dan Internet hebben.
Morgenmiddag krijgen we bezoek. Anneke komt dan. Bij haar hebben we de eerste 3 weken hier gewoond. Ze neemt een vriendin mee, Annelies. Annelies werkt hier met kinderen o.a. ook in het New Life Home, ze is Nederlandse. Annelies werkt hier in Nairobi met dove kinderen, ze bekijkt hun ontwikkelingen en stuurt ze bij. Ze gaat voor ons Clay en Alice nakijken op hun ontwikkeling. We zijn benieuwd.
Jullie horen het morgen.

Nicole en Brendie

• 12 Augustus 2008 - 14:04

Arie En Anieck:

Jeetje vind het echt knap hoor hoe jullie daar alles oppakken en doen.

Het is in ieder geval gelukt met het internet want wij hebben de berichten weer goed ontvangen. Hopelijk hebben jullie snel internet op jullie eigen plekje, zal een hoop schelen.

Wat een verschil trouwens 3 december of 16 januari. Wij zullen voor jullie duimen dat het 3 december zal worden!

Liefs Arie en Anieck

• 12 Augustus 2008 - 14:37

Arie&alie:

tjonge wat een heisa daar nu ik ga voor jullie duimen dat jullie er idd voor de kerst weer zijn hoor ik hoop het echt

en ik hoop ook dat jullie snel zelf weer internet hebben en ja bedankt voor jullie berichtjes kijk er alle dagen weer naar uit en ook de foto,s en video,s toppie

tot de volgende keer

xxxxxxxx en dikke poot atilla (hij mag niet meer likken he) doet het nog wel maar dan aan je hand of benen

hihi

• 12 Augustus 2008 - 14:41

Georges:

Heee ouwe luitjes, leuk om te horen dat alles goed gaat met jullie en de kinderen. Ben ff drie weken naar Spanje geweest, dus weinig gelegenheid en tijd om alles bij te houden. Maar ik ben weer terug. dus kan ik alles weer in de gaten houden. Zeg Bren, ben je nou dikker geworden sinds je niet meer werkt, of hou je vocht vast. hahahaha Fijne avond en eet smakelijk later. gr Georges

• 12 Augustus 2008 - 17:28

Patty:

dag paps en mams wat is je haar leuk brendie haha . Gaat wel goed daar he filmpjes en fotoos zijn echt heel leuk om te zien en leuk om te horen ! Ik hoop wel dat jullie voor de kerst terug zijn ga heel hard duimen knuffel van ons

• 12 Augustus 2008 - 18:33

Bas Lipman:

hoi wat een leuke foto's het zijn echt schatjes. hoe gaat het met jullie? veel succes daar ik volg jullie op afstand. groetjes bas

• 12 Augustus 2008 - 18:34

Bas Lipman:

• 12 Augustus 2008 - 19:07

Ka En San:

He Lieverds, leuk dat jullie alles weer bijgewerkt hebben, hebben we echt gemist. nou zo te lezen gaat het allemaal goed met jullie viertjes daar, echt geweldig. en uh wij missen jullie ook heel erg hoor, lang leve internet. nou maar hopen dat jullie 3 december terug komen, zou fantastisch zijn. Hier gaat het allemaal zijn gangetje, nog 3 dagen werken en dan hebben we eindelijk vakantie, zijn we ook echt aan toe. Hier is het weer wisselend van heel warm tot behoorlijk koud, maar goed dat is nederland. de kids zien er goed uit je ziet ze groeien, en jullie zien er ook goed uit, zijn erg blij dat het allemaal zo goed gaat, het is toch allemaal maar weer afwachten hoe het gaat lopen. ik wil nog even kwijt dat we erg veel bewondering voor jullie hebben dat jullie deze stap hebben gezet, en dat jullie wens in vervulling is gegaan, Clay en Alice kunnen zich geen betere papa en mama wensen. we missen onze maatjes wel hoor. liefs ka en san

• 13 Augustus 2008 - 11:45

Marina Ter Bruggen:

Hoi Brendie. Ik lees met veel plezier jullie berichtjes en kijk ook regelmatig naar de foto's en filmpjes. Jullie doen het hartstikke goed daar met z'n tween.Groetjes je oude buurmeisje Marina vd Worp ter Bruggen

• 13 Augustus 2008 - 14:44

Edo En Jessica:

Dag Brendie en Nicole,

Wij zijn al een tijdje een aantal logboeken aan het volgen van mensen die adopteren vanuit kenia. Wijzelf zijn ook bezig met een adoptie procedure. We staan aan het begin van een te starten experimentele procedure in kenia met st. Wereldkinderen. En zijn ons nu aan het orienteren hoe de meeste mensen daar de zaken in Nairobi regelen. We zouden jullie wat vragen willen mailen, maar vinden dat ook wel erg prive. Hebben jullie ook een rechtstreeks mailadres? Mochten jullie dit oke vinden kunnen jullie ons mailen op jessica.ditters@iriszorg.nl.
    Groet Edo, Jessica
    Stijn en Floris

• 13 Augustus 2008 - 16:32

Tommi Tatje:

hoi,
    Met Tommi,met mij gaat het ook goed. Hopelijk zie ik je weer snel. En de groeten van mijn werk.

• 14 Augustus 2008 - 19:15

Joke Groeneveld,:

Hoi Lieverds

IK vond het heel fijn met jullie te praten,ook al had ik het heel moeilijk ermee om jullie te horen.
    Wij missen jullie echt.
    Dikke kus van ons, en heb Pa en Ma ook maar de kus door gegeven van jullie.

Veel liefs Joke

• 14 Augustus 2008 - 21:28

Leny En Bram Mulder:

Haalo Brendie en Nocole,
    Wat fijn dat jullie nu een eigen onderkomen hebben, ook beter voor Clay en Alice. Ze zien er geweldig uit jullie ook. We gaan voor jullie duimen dat het lukt 3 december. Zou toch geweldig zijn als julie met de kerst thuis zouden zijn.De foto,s zijn ook allemaal leuk. Echt al een broer en zus.
    Ik ga stoppen morgen gaan we een week naar texel. Hebben we wel zin aan.

De greoetjes van ons en een dikke kus Clay en Alice.

• 16 Augustus 2008 - 08:35

Martin En Tonnie:

fijn dat alles goed gaat.nu alleen de rechter nog dat julie voor de kerst thuis zijn .we missen je wel zaterdag met de koffie .groeten uit zwolle en van micky