Voorbereiden, - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Brendie en Nicole Oosterbroek - WaarBenJij.nu Voorbereiden, - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Brendie en Nicole Oosterbroek - WaarBenJij.nu

Voorbereiden,

Door: Brendie en Nicole

Blijf op de hoogte en volg Brendie en Nicole

10 September 2008 | Kenia, Nairobi

Dinsdag 09 september 2008

Gisteren hadden we afgesproken met Jerry en Mireille om daar een kop koffie te komen drinken, ze wonen namelijk 20 minuten lopen van ons vandaan en adopteren ook uit Kenia. Dus vandaag op tijd opgestaan, gaat de telefoon, dat was Eveline onze guardian van de Little Angels, of we nog aan onze afspraak met haar gedacht hadden o 10.00. Nee hadden we dus niet. Heel ver weg in ons achterhooft stond ons wat bij over een nieuwe afspraak. Maar ja, die moest en zou dus komen en wilde ook niet bv een dag later komen.
Jerry en Mireille gebeld dat we wat later kwamen omdat Eveline kwam.
Normaal duren de bezoekjes van haar maar een half uurtje en dan is ze weer weg, maar omdat we nog steeds flink boos waren dat iemand had gezegd dat wij de kinderen niet goed te eten gaven duurde het nu wat langer. Nicole heeft van haar geëist dat het niet in het rapport naar de rechter kwam, en dat Little Angels contact op neemt met de Guardian van de kinderen (Betty) hierover.
Het werd een hele discussie, want Eveline wist volgens haar nergens van, maar zou het regelen (zei ze).
Om 11.00 dus vertrokken naar Mireille en Jerry, daarvoor moesten we eerst een dal door, naar beneden gaat wel, maar omhoog was wel zwaar. Omdat het maandagavond zo geregend had lagen er plassen en was het één grote modderboel.
Uiteindelijk zijn we er gekomen, en we moeten zeggen, die wonen heel mooi maar ook heel klein. Zij hebben 1 adoptie kindje Manuelle, leuk meisje dat ook al helemaal aan haar ouders gewent is.
Het was heel gezellig daar en we hebben ervaringen met van alles uitgewisseld.
Om 12.30 was het echt tijd om te gaan, de kinderen moesten naar bed en we moesten nog een eindje terug lopen.
Thuis gekomen kinderen pap gegeven en op bed gelegd, we wilden s’middags boodschappen doen.
Om 15.00 stonden we klaar voor de boodschappen, begon het ineens hard te regenen, hadden wij weer. Toen het droog leek, toch maar naar de Nakumatt gelopen, we waren net aangekomen begint het toch opnieuw te hozen. Boodschappen gedaan en weer terug naar de uitgang, het regende nog steeds. Toen belde Robbert onze agent dat hij een chauffeur voor ons had naar Kisii voor donderdag, of we hem wilde ontmoeten. Natuurlijk praten kan altijd.
Hij wilde eerst 15.000 ksh hebben, maar dat hebben we uiteindelijk terug gebracht naar 11.000 ksh, dat is +/- € 110,00 en alleen voor droppen in Kisii.
Donderdag komt hij ons halen om 07.00, we zijn benieuwd of hij echt komt, tenslotte je weet hier maar nooit. Als het ons bevalt, zullen we zijn telefoon nummer door geven aan Chantal en Hugo, kunnen die ook voor een normale prijs naar Kisii.

Voor diner kregen de kinderen aardappels met boontjes, nu weten we dat Clay boontjes niet geweldig vind, maar wel lust. Nu wilde hij helemaal niet eten, elke keer als je de lepel met eten voor hem hield verdraaide hij zijn hoofdje heel resoluut opzij en zei “né” .
Zijn diner hebben we dus naar binnen gepropt omdat hij moest eten, want we moesten woensdag naar New Life (weeshuis) om te wegen. Het werd een heel gevecht, overal lagen boontjes, maar uiteindelijk is het halve bordje eten naar binnen gegaan.
Brendie en Nicole

Woensdag 10 september 2008,
Vandaag op tijd op omdat Clay zijn bed vakkundig aan het slopen was.
We hoorden vanuit zijn slaapkamer steeds laden hard open en dicht gaan, dus we zijn toen het maar niet ophield eens even gaan kijken. En ja hoor, 2 lades waren al overleden en Clay was nu bezig met de derde. Toen we de deur opende keek hij heel trots op van "mooi hé". Ja wat moet je dan? Eigenlijk ben je heel boos omdat hij de lades kapot maakt, maar aan de andere kant heeft die jongen geen idee wat hij aan het doen is en vind het alleen maar leuk lawaai maken. Maar goed dat zijn vader timmerman is, anders hadden we een probleem.
Na het ontbijt hebben we de bus naar Yaya gepakt, want we moesten deze week weer naar het weeshuis om te wegen. Gelukkig waren de leukste verzorgsters er, dus zijn we eerst even buiten gebleven om te spelen en te kletsen.
Toen uiteindelijk toch naar binnen om te wegen. JA, 10,5 kg zei Nicole meteen toen Clay op de weegschaal stond. NEE, zei de verzorgster that is not right. Ohhh shit dachten we allebei, dit gaat niet goed, is hij dan toch afgevallen? Maar nee hoor hij woog al 11 kg en was zelfs 0,5 kg aangekomen in 2 weken. Pff hele opluchting. Ook Alice was 11 kg (stond die weegschaal wel goed?) en dus ook 0,5 kg aangekomen.
Doorgelopen naar de zusters, ook hier waren de gezellige zusters aanwezig, dus weer… kletsen over van alles.
Weer buiten hebben de kinderen nog even met de kinderen van New Life Home gespeeld (er waren trouwens bijna allemaal nieuwe kinderen) en toen… op naar Yaya om de elektriciteitsrekening te betalen. Dat kan hier gewoon bij de bank of bepaalde supermarkten.
Toen naar huis, onderweg met alle macht Alice proberen wakker te houden zodat ze nog kon eten voordat ze ging slapen (en misschien weer een halve kilo aan komt).
Toen de kinderen net op bed lagen kwam de Guardian van de kinderen, kijken of alles goed ging en controleren of we ons goed hadden voorbereid op Komotobo.
Vanmiddag kwam de kapster voor Brendie en Clay, beide zien er weer keurig uit.

Morgenvroeg vertrekken we om 07.00 van huis om naarKisii te vertrekken, daar slapen we in een hotel en reizen dan vrijdagochtend door naar Komotobo.
Het kan zijn dat jullie dan een weekje niets meer van ons horen, dus wordt een week geen berichten, geen foto’s en geen filmpjes, afkikken dus. Maar zodra we weer terug zijn komt het hele verhaal Komotobo met alles wat erbij hoort op de site.
Indien mogelijk maken we tussendoor een update.
We zijn al bezig met de malariapillen en morgen in Kisii gaan we klamboe netten kopen.

Groeten Brendie en Nicole

• 10 September 2008 - 20:58

Ka E San:

he lieverds,
    nou weer een heel verhaal om te lezen, maar wel leuk. geweldig dat de kids allebei weer een halve kilo aangekomen zijn hoeven jullie je daar geen zorgen over te maken. He heel erg veel plezier daar in Komotobo, maar doe wel voorzichtig daar met z'n viertjes. goed op elkaar passen daar. misschien kan ik in oktober nog wat waspoeder aan joke en dick meegeven, altijd handig denk ik.

Liefs ka en san

• 13 September 2008 - 19:02

Fam.Doeve En Vrolijk:

wat hebben jullie leuke kids, geweldig. Jeroen mijn neefje vroeg aan mij, ken jij brendie, ik zei tegen hem, tuurlijk, zei tegen hem dat brendie goed kon zingen, maar brendie was nu niet in nederland maar in Africa, ze hebben daar 2 kinderen geadopteerd. Jeroen stond mij vreemd aan te kijken waarop ik vroeg, Jeroen weet je wel wat dat betekend, Ja zei Jeroen dat betekent dat ze je een voet afzagen. Heb hierop maar niets gezegd. geweldig

• 13 September 2008 - 19:11

Marcel Janneke:

Hola Amigo's

Alles okidoi, wordt tijd dat jullie weer terug komen, heb nl. helemaal geen discussies meer met janneke over verbouwingen of klussen die jij (brendie voor ons verzint.
    Staat inmiddels wel een palmboom in de tuin en hebben in de tuin ook natuursteen gelegd, beetje buitenlandse look, voelen jullie kids zich ook meer op hun gemak.
    Nou ja, houd jullie haaks.

Gr. marcel janneke en kids

• 19 September 2008 - 17:15

Arie &alie:

heey hallo zijn nu wel erg nieuwsgierig hoe het jullie is vergaan in komotobo hihi
    maar als jullie er weer zijn en het lukt skypen we wel weer hoop ik en anders chatten we wel en oh ja oost de vijver is klaar
    hihi
    enne het bier staat steeds koud hier en nu onder een afdak, als de koeler het niet begeeft dan komt het weer helemaal goed verslag over atilla komt nog

• 20 September 2008 - 08:33

Joke Groeneveld:

Ik ben toch wel nieuwsgierig hoe het bij jullie gaat en als jullie er al weer zijn.
    De tickets heb ik vorige week al besteld,dus wij komen naar jullie toe op 18 Oktober,nog maar 4 weekjes en wij zitten al in het vliegtuig,heerlijk er even tusen uit.

Liefs Joke