Nanny
Door: Brendie en Nicole
Blijf op de hoogte en volg Brendie en Nicole
26 September 2008 | Kenia, Nairobi
Donderdag 25 september 2008,
Vanmorgen naar Hilda geweest met de kinderen om te spelen en voor ons een bak koffie. Geweldig vinden de kinderen dit omdat ze alle aandacht krijgen van de nanny’s die er dan zijn en ze van hartelust buiten kunnen spelen.
s’Middags boodschapjes wezen doen en s’avonds heerlijk pannenkoeken gegeten.
Hilda vroeg ons of het ons wat leek om haar nanny af en toe te laten oppassen, ze heeft haar namelijk maar 3x per week en sindsdien haar nanny een baby’tje heeft kan ze het geld wel gebruiken. Ze kost ksh 250,- per dag. Kan je nagaan wat ze per week verdient en dat ze daarvan thuis moeten rondkomen. Haar man zorgt namelijk voor de baby en heeft geen baan.
Omdat we Karen natuurlijk al kennen van onze bezoeken aan Hilda en we weten dat ze heel goed is met kinderen, willen we het wel proberen, 1 dag in de 2 weken, op vrijdag. We hebben dan een dag onze handen vrij en kunnen overal heen waar we willen en doen en laten wat we willen.
Morgen begint ze.
Vrijdag 26 september 2008,
Vanmorgen vroeg op, we moesten om 09.00 bij Hilda haar huis zijn om Karen te laten zien waar wij wonen.
Brendie is haar op gaan halen terwijl Nicole op de kinderen paste.
Toen Brendie met haar terug kwam zijn we, na alles te hebben uitgelegd, bijna gelijk vertrokken.
We hebben bij de Junction de bus gepakt naar Yaya center om daar een kop koffie te drinken en op zoek te gaan naar een fotolijst voor een cadeau.
Daarna zijn we nar de Valley Arcade center gelopen (+/- half uur) om daar in het supermarktje van alles te kopen, die eigenaren zijn zulke aardige en lieve mensen! Ook daar hebben we wat gedronken op het terras. Toen terug naar de Junction gelopen (+/- half uur) en daar lekker geluncht. Om 15.30 waren we uitgegeten en zijn we naar ons huis gelopen. Karen wilde net met de kinderen naar buiten om te spelen, maar toen Clay en Alice ons zagen was dat natuurlijk feest. Toch maar de kinderen zachtjes gedwongen om met Karen mee te gaan buiten spelen. Wij kregen bezoek van onze agent Robbert. We zijn namelijk op zoek naar een ander huis en help ons daar goed bij. Als we in korte tijd niets in Nairobi vinden gaan we kijken of we iets in Mombasa kunnen vinden. Karen zou eigenlijk tot 17.30 blijven, maar we hebben haar al om 16.30 naar huis laten gaan, lekker weekend houden. We hebben haar een ananas mee gegeven (hadden we gekregen van iemand) omdat we die zelf toch niet met zijn tweeën op eten en zij is er blij mee.
Vandaag is alweer de stroom uitgevallen, iemand hier vertelde ons dat ze dat expres doen. In Kenia wordt de meeste stroom opgewekt door water. Maar doordat er weinig water is op dit moment is er ook weinig stroom. Daarom sluiten ze in delen van wijken de stroom af, elke dag een ander deel.
Morgen vroeg belt onze agent Robbert en gaan we waarschijnlijk een paar huizen/ appartementen bekijken.
Morgen middag gaan we naar Ad en Mirjam, zij zijn al vanaf april dit jaar in Nairobi.
Zondag verjaardag van Anneke (waar we 1e maand bij in woonde), ze wordt al 65 jaar en wordt dus groot feest. We hopen dat het mooi weer is dan kunnen de kinderen lekker zwemmen en kunnen we ze de bandjes uit laten proberen.
Brendie en Nicole
27 September 2008 - 22:02
Eef:
Hoi Nicole en Brendie,
Ik heb me de afgelopen maanden vaak afgevraagd hoe het met jullie en de kindjes in Kenia zou gaan. Maar ik wist niet dat jullie deze site bijhielden. Gisteren en vandaag kreeg ik mailtjes van Ana en Dinie die erover schreven. Dus ik oude mails eens goed nagelezen en ja hoor... daar stond het. Helemaal overheen gelezen. Mijn excuses dat ik zo lang niets heb laten horen. Ik heb nog geen tijd gehad om alle verhalen door te lezen, maar uit de paar die ik intussen gelezen heb maak ik op dat het goed met jullie en de kindjes gaat. En vooral dat jullie intussen een echt gezinnetje zijn. Leuk, ik ben echt blij voor jullie. Het moet een geweldige ervaring voor jullie zijn in een zo ver land dit te mogen
meemaken.
Ik wens jullie heel veel geluk toe en vanaf nu blijf ik jullie verhalen volgen. Bovendien heb ik og heel wat verhalen in te halen.
Heel veel groeten uit het zonnige zuiden van Nederland.
Eef