Niets doen - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Brendie en Nicole Oosterbroek - WaarBenJij.nu Niets doen - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Brendie en Nicole Oosterbroek - WaarBenJij.nu

Niets doen

Door: Nicole en Brendie

Blijf op de hoogte en volg Brendie en Nicole

25 November 2008 | Kenia, Nairobi

Zondag uitgeslapen tot 08.00.
Het valt ons op dat Clay de laatste paar dagen later wakker wordt, normaal was het rond 06.30 dat hij wakker werd, maar de laatste paar dagen is het een uur later. Voor ons is dat lekker op dit moment.
Na het ontbijt hebben we het huis een goede beurt gegeven, geveegd, gemobt, kleden uitgeklopt e.d. Een hele klus.
Om 15.40 zijn we richting Leo en Anneke gegaan, we wilden de kinderen laten zwemmen in hun zwembad. Bij hen aangekomen wilden net Leo en Amber een duik gaan nemen in het zwembad, daarom de kinderen meteen omgekleed, bandjes omgedaan en….. hop het zwembad in, zwemmen maar, haha. Dat zwemmen is meer dobberen in hun bandje en spetteren op het trapje. Na een kwartiertje hielden ze het voor gezien.
Al is het hier in Nairobi de laatste week elke dag 30 graden, het water van het zwembad is nog wel vrij koud.
Een half uurtje later kwamen meerdere kennissen van Leo binnen voor de BBQ.
Deze mensen hadden we al eerder ontmoet tijdens een BBQ bij Leo. De kennissen hadden een baby bij hen van ½ jaar oud, een schat van een kindje.
De vader van het kind is een van oorsprong Nederlander en 67 jaar oud, de moeder komt uit Oeganda en is zo’n 30 jaar oud, tja dat kan allemaal hier in Kenia en is heel normaal.
Later kwam ook Ada binnen, je kunt goed merken dat de kinderen haar al goed kennen, ze wilden meteen kusjes geven aan Ada om haar te verwelkomen.
De BBQ was zoals altijd weer heerlijk en gezellig, al wilden de kinderen maar weinig eten.
Om 20.00 waren we weer thuis, we hebben de kinderen op bed gelegd en zijn toen op de bank geploft en hebben rustig een DVD gekeken (wat we trouwens bijna elke avond doen).
Het is koud in Nederland zo komen de berichten door. Het sneeuwt en is glad weer. Dat is weer goed nieuws voor de schade afdeling van de auto bedrijven, maar minder voor de berijders, haha. Ik kreeg een foto toegestuurd vanuit Nederland met de sneeuw erop. Je kan je hier niet voorstellen dat het sneeuwt en helemaal wit is in Nederland, hier is het gewoon strakke blauwe lucht met 30 graden. Oneerlijk hé.

Maandag,
Weer 08.00 opgestaan.
Nicole is vannacht een beetje ziek geworden en was aan het overgeven en diarree.
Ze is maar snel weer het bed ingekropen om verder te pitten. Brendie moest dus de kinderen uit bed moest halen en het hele ochtendritueel met ze doen (potti, ontbijt, aankleden, tandenpoetsen). Dat ging hem wonderlijk goed af zonder veel stress, haha.
Om 11.00 kwam Nicole fris gedoucht weer naar beneden, ze dacht dat ze weer fit was en er moesten boodschappen gedaan worden.
Naar de Nakumatt gelopen (+/- 40 minuten) met de kinderen en de boodschappen gedaan en met de taxi weer terug. Om 13.00 waren we weer thuis, meteen kinderen Weetabix gegeven en naar bed. Na de kleine lunch is Nicole ook maar weer in bed gekropen, het ging nog niet zo goed als ze gehoopt had.
's Middags met de kinderen buiten gespeeld, samen met Isaac en Eliza (kinderen van de buren) en even bijgekletst met Ad en Mirjam.
Verder eigenlijk niet echt bijzondere dingen gedaan vandaag, gewoon zijn gangetje.
Leo belde net nog. Morgen komt Dominic Brendie om 08.00 halen.
Brendie begint morgen met de badkamer betegelen. Het zal wel niet zo snel gaan als in Nederland want hier kloppen de dingen uiteindelijk toch nooit of er missen weer dingen. We zien wel.
Brendie en Nicole

• 25 November 2008 - 09:25

De 3 Aaatjes:

Heey
    Nicole we wensen je beterschap hoor,en brendie klaart die klus ook nog wel ff denk ik dan maar
    Lekker weer hebben jullie daar hier dus niet he al valt het nu mee wel fris vin ik het maar niet echt heel koud

Met atilla gaat het ook wel goed hoor beetje vervelend is die (hihi)

En nu op naar 5 december hoop dat het alemaal goed gaat en dat jullie idd voor de kerst er weer zijn
    we horen het allemaal wel we duimen hoor

groetjes ons

• 25 November 2008 - 21:36

Joke Groeneveld:

Hallo lieve familie,

Wat lees ik nou,gaat het alweer een beetje beter met jou Nicole,veel beterschap.
    Wat zal het nu toch rustig zijn bij jullie.
    Nog 4 weekjes en dan sta ik jullie op te wachten.
    Ik mis jullie allemaal.

Veel liefs van mij

• 26 November 2008 - 12:00

Henri Veerman:

he brendie, leuk joh om te zien ,deze site ,en vele foto's .gaaf joh.
    weet uit ervaring hoe gaaf het is kinderen, stan is mijn grote trots!!!
    leuke foto's joh, ben erg benieuwd hoe het straks in nederland weer is en gaat!!! gr vanuit zwolle, en de gr aan je gezinnetje!!!.
    gr henri veerman