Met Benji naar de dokter - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Brendie en Nicole Oosterbroek - WaarBenJij.nu Met Benji naar de dokter - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Brendie en Nicole Oosterbroek - WaarBenJij.nu

Met Benji naar de dokter

Door: Nicole en Brendie

Blijf op de hoogte en volg Brendie en Nicole

20 November 2010 | Kenia, Nairobi

Omdat we het onderzoek van Benji in het Karen hospital in Nyeri niet helemaal vertrouwen hebben we een afspraak gemaakt met de beste kinderarts in Nairobi, althans hij staat hier als beste kinderarts bekend, Dr Nesbitt.
Met Alice en Clay zijn we er 2 jaar geleden ook geweest voor de second opinion voor het weeshuis. Hij heeft toen inderdaad vastgesteld dat Aice haar heupen niet goed waren en heeft ons verteld dat ze later waarschijnlijk last van haar nieren zal krijgen. Maar om toen de adoptie niet in de weg te staan heeft hij de papieren van het weeshuis ondertekend als gezond.

Vorige week hebben we aan afspraak gemaakt en vrijdag konden we erheen om 16.10. Een rottijd in Nairobi omdat hier elke dag de spits begint om 15.00.
Op de kaart opgezocht waar we heen moesten, tjonge het was helemaal aan de andere kant van de stad, op tijd weg dus.
Om 14.30 met zijn alleen in de auto op weg naar Dr.Nesbitt: Here we come!!
Brendie had al een dag van lichte diaree, dus voor hem een reserve onderbroek en korte broek mee genomen ( je moet toch wat).
Het was bijna dezelfde weg als toen we naar Nyeri gingen, veel hobbel de bobbel dus en veel wegomleggingen.
Tot onze verbazing waren we er een half uur later al, we hadden niks geen files gehad en konden ondanks de wegomleggingen aardig door rijden.
We hebben ons bij de receptioniste gemeld en ons verontschuldigd voor het te vroeg zijn, gelukkig geen probleem! Daarna was het zoeken naar het dossier van Clay en Alice, hadden we ons de vorige keer nu ingeschreven als Slingerland of als Oosterbroek, Nicole wist het niet meer.
Eerst maar gezocht op Slingerland, daar zaten de dossiers niet in, daarna op Oosterbroek en inderdaad daar was het dossier van Clay en Alice.
Bij het dossiers opbergsysteem moet je denken aan een grote boekenkast die vol staat met kleine dossiermapjes, deze liggen op alfabet en zo kunnen ze je dossier vinden.
De papieren van Benji ingevuld en toen lekker gaan spelen met de kinderen, ze hebben daar genoeg speelgoed liggen voor allee leeftijden.
Na een kwartiertje werd Benji al binnengeroepen voor een globale check, ze meten dan hoe groot hij is en hoe zwaar hij is. Hij is nu 80,5 cm en 10,2 kg.
Daarna weer terug naar de wachtruimte om na een kwartier weer binnen geroepen te worden, nu voor het echte onderzoek.
De dokter stelde een paar gewone vragen en daarna begon hij met het onderzoek. Benji vond het in het begin nog wel spannend, de dokter keek in zijn ogen, in zijn oren, dat was allemaal goed. Maar toen de stethoscoop er eenmaal bijkwam was het mis, vanaf dat moment kon de dokter ook niets meer goed doen. Na het onderzoek heeft Nicole Benji gauw naar Brendie gebracht zodat ze rustig met Dr.Nesbitt kon praten. Benji is volgens hem 100% gezond. Zijn gewicht is aan de lage kant en ook heeft hij een droge huid. Hij heeft uitslag maat dat behandelen we al met zalf.

Na betalen op naar huis dus: Als gauw kwamen we in de file, onze Tom-Tom stuurde ons via de stad waar meestal veel file staat (maar waar ook niet om 16.30 in Nairobi?).
Op de Riara road waar we wonen stond het helemaal vast (kapotte vrachtwagen)en aangezien Clay nodig moest plassen is Nicole met hem het laatste eindje gaan lopen. Om 18.30 kwam Brendie thuis met Alice.
Dat was weer een enerverende dag.

Brendie en Nicole

• 20 November 2010 - 16:01

Patty:

hey familie wat fijn dat benji gezond is ! leuk hoor de fotos ! groetjes

• 20 November 2010 - 16:07

Joke Groeneveld:

Hoi allemaal,gelukkig een positief bericht van Benji,en leuk die foto's met z'n drieen.
    Heb ik weer een leuke foto voor in de kamer,maar wel zwart-wit.

Liefs van mij

• 20 November 2010 - 21:15

Gerwin,chantal,erek:

Jambo!

Zal ook eens een berichtje op jullie weblog achterlaten. Wat heerlijk dat jullie veel schrijven, zo lezen we het wel en wee over het leven in Nairobi. Erg leuk!!

Bedankt voor jullie leuke reactie en we kijken uit naar foto`s van onze Antony.

Groetjes en tot ziens in Nairobi!
    Gerwin, Chantal en Erek

• 21 November 2010 - 10:21

Jose Mennink:

Weblog gevonden en meteen weer helemaal bijgelezen, superleuk!!
    Fijn dat alles zo goed gaat daar, geniet ervan, wij blijven jullie volgen!

Frank, José en Paul
    Apeldoorn

• 21 November 2010 - 14:48

Henk&Marrie :

hallo Brendie&Nicole.
    We hebben jullie reisverslagen gelezen mooi en heel ontroerend en wat een rijkdom drie mooie kinderen .
    En nog gefeliciteerd met jullie zoon Clay zag er allemaal heel gezellig uit op de foto's , in het mooie Kenia .
    Groetjes Henk&Marrie

• 22 November 2010 - 10:53

Jeanet:

Hoi Allemaal
    Dat is goed nieuws dat Benji helemaal gezond is.Is ie al helemaal gewend?
    En Clay en Alice vinden die het ook nog leuk?
    Succes en veel plezier.