Naar huis
Door: Nicole en Brendie
Blijf op de hoogte en volg Brendie en Nicole
07 Maart 2011 | Kenia, Nairobi
Als je lang van huis bent komt er meestal een moment dat je even naar huis wilt.
Even iedereen weer zien en bijkletsen om dan vervolgens snel weer het vliegtuig terug te nemen naar dit mooie land Kenia.
Dat moment van even naar huis willen is voor ons aangebroken, het is de emotie wat we 2 jaar geleden ook hebben gehad en waar we even doorheen moeten. Leuke dingen doen dus en vooral ook wat meer contact met het thuisfront( indien mogelijk).
Vorige week woensdag zijn we bij vrienden geweest, Robbie en Liz. Degene die bij ons in Kenia op visite zijn geweest kennen ze wel.
Ze wonen net buiten Nairobi tegen het National park aan.
Om 12.30 hebben we de kinderen van school gehaald en zijn we gelijk door gegaan naar hun huis. Ze hadden ons ongeveer verteld waar ze woonden en wonder boven wonder vonden we hun huis aan het einde van een lange zandweg.
Liz kwam ons al verwelkomen met Abby, Robbie was even weg.
Ze hebben een heel mooi uitzicht op het National park en een leuke tuin. Klein huisje met 2 slaapkamers en een woonkamer die ze omgetoverd hebben als logeerkamer/computerkamer. Ze zitten altijd buiten en hebben dus niet echt een woonkamer nodig vinden ze.
We gingen lekker buiten zitten wat drinken en van het uitzicht genieten. Al gauw zagen we wat zebra’s lopen en ook wat apen.
We hadden een cadeautje meegenomen voor Abby en daar gingen de kinderen al gauw mee spelen op het gras.
Even later kwam Robbie ook thuis en ging Liz de lunch klaar maken, we gingen fried chicken eten, echt Amerikaans (Robbie is een Amerikaan).
We hebben er een gezellige middag van gemaakt en hebben het veel met hen over hun plannen gehad om te vertrekken uit Kenia en dan via Amerika te verhuizen naar Samoa. Robbie is een Missionaris.
Het is een hele stap, maar …. vertelde Robbie, hij was ook alleen met een tasje naar Kenia gekomen en hier heeft hij zich ook gered.
Om 17.30 zijn we weer op weg naar huis gegaan, het is tenslotte 45 minuten rijden van ons huis af.
We hebben nog een afspraak gemaakt om samen met hen het National park in te gaan.
Onze advocaat stuurde ons een message dat het children department klaar was met ons rapport en dat we waarschijnlijk volgende week vrijdag onze 2e rechtszaak hebben. Dit is natuurlijk goed nieuws en supersnel. Precies een maand tussen de 1e en 2e rechtszaak perfect toch?
De rest van de week hebben we weinig bijzonders gedaan. Helaas konden we een paar dagen niet zwemmen in het zwembad bij het compound omdat ze er spul hadden ingegooid. Donderdag hebben we bij opa en oma gezwommen en vrijdag zijn Clay en Alice met Kathleen mee naar huis gegaan vanuit school om daar pannenkoeken te eten en te zwemmen. Waarna wij om 15.00 ook die kant opgingen om ze op te halen en te kletsen.
Zaterdag lekker weer thuis gezwommen, het is echt bloedheet hier in Nairobi, de thermometer gaf pas 37 graden aan.
Zondag zijn we weer naar de Nederlandse school geweest. Brendie heeft daar weer gevoetbald en later hebben we met zijn allen gezwommen, behalve Alice, die had straf.
We hebben daar weer een nieuw adoptiestel leren kennen die gelukkig tijd hebben om op zondag gezellig bij de Nederlandse school te komen kletsen en zwemmen. Zijn we niet meer de enige Nederlanders, tussen al die Finnen en Zweden, met Alex en Heidi.
Om 13.00 zijn we richting huis gegaan om tosti’s te eten en om Benji te laten slapen. Ook Alice hebben we een uurtje in bed gestopt omdat ze heel moe was. Nicole is met Clay apart gaan zwemmen. Hij heeft op dit moment duidelijk iets meer 1 op 1 aandacht nodig omdat hij op het moment veel aandacht op een negatieve manier aan het vragen is.
Uiteindelijk hebben we hem zijn nieuwe spiderman broek gegeven die al een week aan de spiegel hing te wachten totdat Clay een keer een dag lief was en zondag was het zo ver, eindelijk mocht Clay zijn nieuwe spiderman broek aanpassen.
Het einde van de middag zijn we richting opa en oma vertrokken om te barbecueën en te helpen. Ze hadden dit keer hele leuke en gezellige gasten en hoewel we het druk hadden met de kinderen en eten/koffie maken hebben we het heel gezellig gehad.
Groetjes Brendie en Nicole
00800 Nairobi
Kenya
07 Maart 2011 - 09:10
Joke Groeneveld:
Hoi familie,kan het begrijpen dat jullie naar het thuisfront verlangt en om iedereen weer te zien.
Het is ook niet niks om zolang weg te zijn bij je famlie en vrienden die je lief hebt,zelfs ik mis jullie hoor en kijk uit naar de dag dat ik jullie weer kan omarmen.
Maar je krijgt er ook iets moois voor terug nu jullie zolang weg blijven.
Liefs Joke xxx -
07 Maart 2011 - 09:59
Marion:
hee lieve mensen ik kan het me voorstellen het verlangen weer naar huis en vrienden en famillie maar het schiet op lieve mensen en 1 troost we vergeten jullie hier niet hoor kijk nog stees elke keer weer vol spanning uit naar jullie berichtjes en cht super allemaal geniet er nog van voordat je het weet zit je weer in het koude kikerlandje wij wensen jullie heel veel succes en heel veel knuffels veel liefs en groetjes -
07 Maart 2011 - 10:17
Femy Van De Vosse:
Hoi Oosterbroekjes, Ik hoop dat jullie dipje niet te lang duurt. Heel veel mensen denken aan jullie en volgen jullie geweldige verhalen op de voet. Ik hoop dat dat een beetje troost geeft en dat jullie daardoor de moed er in houden. Als ik de foto's en filmpjes zo zie vormen jullie een prachtig gezinnetje en daar doen jullie het voor! Wij hopen dat alles qua court en alle officiele dingen voorspoedig zal verlopen en dat we jullie over een paar maanden weer mogen begroeten.
Wij denken aan jullie! Veel liefs van Edwin Femy en Max -
07 Maart 2011 - 11:48
Maurits & Hanneke:
Hallo Zwollenaren!
Wat goed dat jullie in een moment van dippen toch zulke leuke dingen ondernemen!
En dat dat nog gaat met die warmte??
Ook fijn dat de 2e court in zicht is, dat in het vooruitzicht helpt wel om door te zetten.
We hopen voor jullie dat het voorspoedig verlopen gaat!
uit (nog even) Zwolle -
07 Maart 2011 - 12:11
Je Maatje:
Heel begrijpelijk dat je ook weer naar huis verlangt,maar het mooie kenia is geweldig.
Nog even en dan ben je alweer aan het koffers inpakken,daarom wil ik jullie zeggen geniet ervan.
Ook doen jullie veel leuke dingen,en het weer is daar prachtig.
Het ga jullie goed en we duimen dat het maar goed mag gaan vrijdag.
Groetjes uit makkum -
07 Maart 2011 - 13:11
Alie Ruth :
Snap die dip echt wel moet er niet aandenken zolang weg te zijn maar oke dat ben ik haha
Ik hoop dat het goed gaat met de tweede court wens jullie alle succes van de wereld toe
Zou zeggen geniet er van de maanden zijn zo om hoor en nu valt het wel mee met het weer maar ja de temparaturen zijn een beetje aan de lage kant kan wel een graad of 18 hoger haha
groetjes ook van Arie -
07 Maart 2011 - 17:57
Marinus:
Leuk huisje met zo'n veranda! Vooral ook een mooi uitzicht! Snap het wel dat je thuis mist, geen carnaval in Kenia he maar ja, je kan de "highlights" volgen via Sassendonkonline, doe ik ook ;-).
Veel plezier en groeties
Marinus
07 Maart 2011 - 19:09
Monique Koning:
Hoi Brendie, Nicole en kindjes!
Wat een mooie foto's en mooie verhalen schrijven jullie elke x weer.
Kan me zo goed voorstellen dat jullie graag weer naar huis willen. Ik sprak Gert zaterdagavond nog even en hij had het over begin mei? Gelukkig voor jullie schiet dat al op en kunnen jullie volop genieten hier in het mooi Zwolse met jullie mooie gezinnetje.
Succes nog verder en geniet van elkaar!
Monique. -
07 Maart 2011 - 19:09
Hugo, Chantal,Baraka:
Tja, en als je dan straks weer in dit koude
landje terug bent, dan verlang je weer naar Kenia.
Fijn genieten daar. Maar dat doen jullie prima
zo te lezen! Heeeerlijk. -
07 Maart 2011 - 19:20
Marianne:
hoihoi!
tja niks is na een tijdje zo lekker als je eigen bed! maaaar jullie hebben een mooi doel! en de rechtzaak is in zicht! dat zou fijn zijn zeg!
in zwolle is het nu 2 dgn (bijna) lente, wel koud maar in de zon en uit de wind is het goed te doen! hoorde alleen net op het nieuws dat het vanaf donderdag weer herfst is! BAH!
zondag naar Raalte geweest, daar was een grote carnavalsoptocht, erg gave dingen gezien! Felinya was verkleed als zeemeermin en vond het allemaal erg leuk. Verder geen carnaval gevierd(niet helemaal mijn ding hihi) maar zo'n optocht in het zonnetje was wel leuk!
morgen is mijn moeder jarig dus hebben we lekker taart:D
nog een volhouden!! en tot snel, straks ben je thuis en denk je vast: waren we nog maar in Kenia.
X -
10 Maart 2011 - 20:08
Jaap, Fimke & Isaac:
Hoi alle5,
Wat horen we nou, bijna geen Nederlanders meer op de Nederlandse school op zondagochtend? Dat is niet zo mooi! Nog een half jaartje en we komen er weer aan om het front daar te versterken, hopen we (we zijn weer druk aan het papieren verzamelen), maar dat is helaas te laat voor jullie...
We hopen op een 2e court voor jullie volgende week!
groetjes,
Jaap, Fimke & Isaac